luni, 26 iulie 2010

S&P -din nou capcana?


Da, arata acceptabil dpdv tehnic. Singurul lucru negativ încă, este ca cele 2 medii EMA20 so EMA50 se afla în continuare sub SMA200. A închis frumos ședința cu prețul deasupra SMA200. De urmărit putin în urma și posibilitatea de a da semnal fals pozitiv. Se observa ca prima data prețul sa întors exact de la medie , iar a 2-a oara prețul după ce a stat câteva zile deasupra SMA200 a intrat puternic sub, trăgând și EMA50 în teritoriu negativ ( sub SMA200). In orice caz,  următoarele ținte ale prețului sunt vechiul high,  retragerea FIBO 61,8% ( acum prețul sa oprit exact la FIBO 50%).

Oricum, cat mediile EMA20 si EMA50 sunt sub SMA200, avem tot dreptul ( si obligația ) de a fi foarte atenți si de a lua in calcul toate posibilitatiile.

luni, 5 iulie 2010

S&P - alta varianta, acelasi posibil deznodamant

Intr-o postare mai veche http://ispas-analizatehnica.blogspot.com/2010/06/s-batalia-continua.html, scriam va trebuii urmarit cu atentie potentiala formare a unui head and shoulders, cu LS ian 2010, H aprilie 2010 si LS undeva luna asta sau luna viitoare " . 

Iata ca intre timp formatiunea Head and Shoulders este gata formata. Ramane doar sa fim cu ochii pe ea si sa nu scapam din vedere potentialul target. Iar ca acest target sa fie si mai plauzibil am trasat Retragerea Fibonaci de la low-ul din martie la top. Ce se poate observa si nu trebuie scapat - posibilul target al lui Head and Shoulders aproape se suprapune cu retragerea 61,8.
Avand in vedere ca in piete sunt unele semnale care indica potentiale miscari puternice, ramane sa urmarim evolutia evenimentelor.
Oricum, conform Analizei Tehnice ne aflam in TREND DESCRESCATOR, cu perspective NEGATIVE in continuare. 

joi, 1 iulie 2010

De ce e periculos S&P-ul?

Prezint acum graficul S&P la monthly, adica exact luna care sa incheiat ieri. Ce se poate vedea pe grafic:
- forma lumanarii -indica vanzare pana in ultimul moment 
- suntem sub SMA200 din nou dupa 8 luni (f negativ)
- MACD risca sa dea rateu la zero (f negativ). 
Avand in vedere aceste lucruri tehnic nu n-e putem astepta la nimic bun.