miercuri, 30 martie 2011

BETFI

Asa cum arătam intr-o postare mai veche http://ispas-analizatehnica.blogspot.com/2011/03/betfi.html, suntem pozitivi pe termen scurt și mediu în graficul daily. Ce putem vedea momentan, prețul străpungând rezistenta FIBO 50% și plecând destul de hotărât spre retragerea FIBO 61,8, care este rezistenta și totodată potențiala tinta de preț, apox. 28100. Daca și aceasta va fi străpunsă următoarea ținta ar fi undeva în jur de 30000.

OLT

Asa cum aratam intr-o postare mai veche http://ispas-analizatehnica.blogspot.com/2011/03/olt.html trendul pe termen scurt este pozitiv. Dupa o scurta perioada de cosolidare, si ingustare a benzilor Bollinger, pretul a avut o noua explozie.In momentul de fata suntem tot pozitivi si atacam noua rezistenta din zona 0.36.

TARGET ATINS 01.04.2011

luni, 28 martie 2011

SIF4 - weekly

Da, suntem pozitivi in graficul daily, pretul aflandu-se deasupra tuturor mediilor, intr-un rally puternic de ceva vreme. Ne vom uita putin si intr-un time frame mai mare, la weekly. Se observa cum dupa o lunga consolidare, pretul iasa puternic din benzi. Problema este insa ca ne aflam cu pretul, inca sub EMA200 care este o puternica rezistenta, si totodata urmatoarea potentiala tinta de pret. MACD pare sa sustina si el aceasta miscare ascendenta, la fel ca Stochastic-ul. Ramane sa stam cu ochii pe EMA200 si pe evolutia pretului in acea zona.

BRD -weekly

Dupa cum scriam in ultima postare, BRD-ul a generat semnal de intrare in graficul daily, iesind puternic din consolidare, si deschizand puternic benzile Bollinger. Deci pe termen scurt suntem pozitivi. Alaturat am postat de data asta, graficul la weekly pentru a putea vedea potentialul acestei miscari. Observam ca in fata pretului se afla 2 rezistente, cea de la 15.9 si retragerea FIBO 50%. Deci aceste 2 rezistente sunt posibile target-uri in urmatoarea perioada. Daca acestea vor fi trecurte vom intra probabil intr-o noua faza.

joi, 24 martie 2011

BRD - analiza

Ce putem observa, dupa o perioada destul de lunga de consolidare intre benzile Bollinger, pretul a iesit puternic din consolidare in partea superioara a acesteia. Datorita acestui fapt sa generat semnal de intrare. Singura retinere in a intra, este data de oprirea pretului exact la high-ul recent, care este si rezistenta. Asa ca, un semnal mult mai clar si mai linistitor, ar fi la inchiderea pretului deasupra acestei rezistente. MACD-ul sustine si el miscarea ascendenta inceputa, cu un rateu in zona de zero.

marți, 22 martie 2011

SIF4

Pozitiv pe termen scurt, consolidare pe termen mediu, si negativ pe termen lung, asa s-ar putea caracteriza SIF4. Suntem pozitivi pe termen scurt, cu pretul facand noi maxime recente. De asemenea ne aflam deasupra EMA20, EMA50 si EMA200. Ca potentiala tinta de pret ar fi linia de rezistenta, iar ca Stop Loss pentru cei care au intrat la semnal, ar fi linia de suport, asta pentru o protectie adecvata a capitalului.

luni, 21 martie 2011

SNP - analiza weekly

Ne aflam in trend pozitiv pe termen scurt si mediu. In graficul la weekly se observa cum pretul a trecut frumos de retargerea FIBO 50%, si se indreapta spre retreagerea de 61,8. Singurul obstacol care mai poate aparea,  este linia de trend descendent pe termen lung, si care nu poate fi neglijata. Odata trecuta si aceasta , drumul e liber spre 0.45.

Tinta 0.45 atinsa 08.04.2011

duminică, 20 martie 2011

TGN

Se observa ca la inceputul lunii februarie dupa o perioada de consolidare, vizibila si datorita benzilor Bollinger, pretul a iesit din consolidare generand si semnal de iesire.Deci incepand cu luna frebruarie sunten negativi pe acest simbol. Momentan ne aflam cu pretul sub EMA20 si EMA50, si sub linia de trend descrescator. Potentiala tinta de pret, pe termen scurt, EMA200.

miercuri, 16 martie 2011

EUR/CHF

Negativi pe termen scurt, mediu și lung. Suntem cu prețul sub EMA20, EMA50 si SMA200. De asemenea suntem sub linia de trend descendenta. Am străpuns suportul de la 1,2719. Deci următoarea potențiala ținta de preț, suportul trasat, adică vechile minime.

marți, 15 martie 2011

SIF3

In graficul alăturat, observam cum prețul nu a putut trece de rezistenta de la 0.6, rămânând astfel în consolidare pe termen meniu, consolidare intre suport si rezistenta. Suntem încă pozitivi pe termen scurt, cu prețul odihnindu-se pe EMA200 care este suport important.Orice închidere sub acest suport ar genera semnal de ieșire pe termen scurt. Atenție la MACD care ar vrea sa indice un potențial top temporar, la fel ca STOCH.

luni, 14 martie 2011

Update2 - ALR -Obiective atinse

Ambele tinte de pret dintr-o postare recenta, atinse.


SIF4

Suntem pozitivi pe termen scurt si mediu. Inca deasupra suportului, vechea rezistenta, dar nu trebuie scapat din vedere gap-ul, care in cazul pierderii din energie, poate fi inchis. STOCH arata posibil top temporar, si MACD are aceeasi tendinta. Nu inseamna schimbare de trend. Pentru speculanti, SL undeva sub suport, pentru protectia capitalului,

joi, 10 martie 2011

EBS

In momentul de fata suntem negativi pe termen scurt, prețul situându-se sub EMA20 si EMA50, dar si sub linia de trend descendenta. MACD a intrat in negativ si el. In schimb pe termen mediu suntem inca pe trend pozitiv, deasupra liniei de trend ascendente. Cei cu apetit mai mare la risc pot intra la cumparare in apropierea liniei de trend ascendente, dar cu SL strans undeva sub aceasta.

miercuri, 9 martie 2011

BETFI

In 28 februarie postam o analiza a BETFI-ului cu titlu : "Inceput de trend, sau vechea consolidare?". In momentul de fata ne aflam in miscare pozitiva in continuare, si cu ultima sedinta, avem un prim semnal ca putem spera la un inceput de trend pe termen mediu. Se vede strapungerea frumoasa a rezistentei, cu lumanare mare, si volume peste medie. Vechea rezistenta devine acum suport si SL.

marți, 8 martie 2011

Update1 analiza ALR

Confirmat prima tinta de pret,  rezistenta care acum devine suport. Ne indreptam catre urmatoarea rezistenta, ca potentiala tinta de pret.

luni, 7 martie 2011

EBS

Dupa cum se poate observa la o prima vedere, prețul se afla sub linia de trend descendenta, sub EMA20 si EMA50. Suportul de la 1,56 a fost și el străpuns. Din aceste considerațiuni, putem spune ca suntem negativi pe termen scurt. In schimb pe termen mediu, lung, suntem in continuare pozitivi, prețul situându-se deasupra liniei de trend crescătoare, principala. Aceasta linie având rolul si de suport important, pentru o posibila viitoare mișcare pe termen mediu .

ALR

Consolidare pe termen scurt, intre benzile Bollinger, dar cu iz pozitiv, cu pretul deasupra EMA20, 50, 200. De asemenea suntem deasupra liniei de trend ascendente pe termen scurt. Ca potentiale tinte de pret , cele 2 rezistente orizontale trasate. 

joi, 3 martie 2011

OLT

Se poate observa ca este pozitiv. Momentan ne aflam in consolidare la top-urile recente, si la una din cele 2 posibile rezistente trasate. O continuare a trendului, ar fi confirmata, de străpungerea, de preferat pe volume, a primei rezistente, cu urmator target de pret a 2-a rezistenta. De urmarit totusi divergenta pe volume din ultima perioada, care poate fi un semn de scadere a fortei miscarii ascendente.

miercuri, 2 martie 2011

COMI - atentie la capcane !

Sa zicem ca dam timpul inapoi. Ce avem? 1. Un grafic, cu un canal descendent in care pretul misca de saptamani bune. NEGATIV. 2. Pretul facand minime dupa minime. NEGATIV. 3. Pretul, sub EMA20, EMA50 si EMA200. NEGATIV. Apoi o zi, ca oricare alta, doar cu o stire (capcana?), cum ca unele societati, ar putea sa vanda ceva actiuni BCR. Atat si nimic mai mult, si cu atat mai putin de acest emitent COMI. Rezultatul, explozie la BVB, si crestere de 15% a acestui emitent. Strict tehnic, DA, am fost o zi pozitivi, dar nici in AT, nu putem doar sa ne uitam mecanic pe grafice si sa actionam. Trebuie analizat si contextul si fundamentul miscarii pretului. Ca urmare, dupa doar 2 zile ce observam? Nu sa schimbat nimic, suntem in canalul descendent, facem minime dupa minime, si suntem sub cele 3 medii. Deci suntem NEGATIVI. Ar fi bine ca pe viitor, micii investitori sa caute sa nu se lase atrasi (ispititi?), de asemenea"chilipiruri".

SIF4 -Analiza

Dupa 2 zile de crestere puternica, care nu pot definii un trend, se observa ca de fapt trendul principal, pana in acest moment este unul negativ, pretul fiind sub linia de trend descendenta. Mai mult dupa ce acum 2 zile pretul a spart EMA200, ieri a inchis din nou sub aceasta, tragand un semnal asupra potentialului inceput de miscare pozitiva. MACD este inca in teritoriu negativ. Ramane de urmarit, dar o intrare "sanatoasa" ar fi la strapungerea si inchiderea deasupra liniei de trend descendente.