miercuri, 31 august 2011

OLT

Trend negativ dat de linia de trend descendenta.Semnal de ieșire dat în data de 12.07.2011. Pretul se afla sub EMA20 și coboară cu aceasta ca rezistenta, iar EMA20 a intrat si ea sub EMA50. Deci pe termen scurt avem rezistente date de EMA20, EMA50 și linia de trend descendenta., iar ca suport valoarea de 1, și EMA200. MACD-ul este în teritoriu negativ, și STOCH indica posibil top temporar.

DAX - technische analyse

Negativer Trend für mittlere Frist und die Konsolidierung kurzfristig auf aktuelle Minimum. Der lang vorher gegebene Ausgangssignal , bei der Schließung unter SMA200 und der Durchbruch auf steigende Haupt-tredlinie. Ebenfalls kann man auch starke Ausgänge aus dem MACD-Dreieck, bemerken, Dreieck der momentan bei niedrigen Werten bleibt und welche einen potenziellen Button in diesen Zonen kurzfristig zeigt, dieses mit positiven Reaktionen für die erste Phase. Mit kurzfristigen Widerstand 5850, EMA20 und 6500. Technischen Eingangssignal haben wir NICHT, ein long- Eintritt wäre jetzt nur eine Spekulation einer möglich positiven Reaktion. Momentan bleibt dieser Index ziemlich vorsichtig und zurückgezogen ohne Hinweise aus SUA( DJIA und S&P500), welche ziemlich positive Reaktionen hat. Heute hat  EMA20  testiert; mit negativer Reaktion dazu. Erwarte die Nachrichsten von der USA von Morgen und Übermorgen.

marți, 30 august 2011

SIF1

Negativ pe termen mediu, cu reacție pozitiva în trend negativ pe termen scurt. Semnalul de ieșire a fost dat cu mult timp in urma. Prețul a avut o reacție pozitiva de la minimele recente, reacție pana la retragerea FIBO 50%, și la banda inferioara a mai vechiului canal descendent, urmate de reacție negativa la aceste 2 rezistente. Momentan nu se poate lua nici o poziție pe termen mai lung, dar dacă pretul va trece din nou sub EMA20 sunt toate șansele sa retestam minimele recente. In caz de continuare a reacție pozitive, rezistente în calea prețului sunt EMA50, retragerea FIBO 61,8% si EMA200.

luni, 29 august 2011

DAX

Trend negativ pe termen mediu, și consolidare la minime recente pe termen scurt. Semnal de ieșire dat cu mult timp în urma, la inchiderea sub SMA200 si la străpungerea linie de trend ascendente principale. De asemenea se mai poate observa și iesirea puternica din triunghi a MACD-ului, care momentan ramane la valori scăzute si care arata un potential bottom in aceste zone, pe termen scurt, cu posibile reacții pozitive în prima faza. Rezistente pe termen scurt 5850, EMA20 si 6500. Semnal tehnic de intrare NU avem, o intrare acum long ar fi doar o speculație a unei posibile reacții pozitive. Momentan acest indice rămâne destul de precaut si retras fata de indicii SUA( DJIA si S&P500), care au reacții pozitive destul de consistente. 

joi, 25 august 2011

EUR / CHF

Consolidare este cuvântul de ordine pe termen scurt pe aceasta pereche valutara. Pe termen mediu si lung e negativ. Dupa reacția puternic pozitiva de la minimele recente, prețul se "odihnește" sub EMA50 rezistenta, la fel ca și 1.14. MACD-ul este pe punctul de a intra în teritoriu pozitiv complect, dar nu trebuie scăpata din vedere și posibilitatea de a intra fals în acest teritoriu, cum sa mai întâmplat in luna iulie după acelasi scenariu : reacție pozitiva pana la EMA50, spargere falsa a acesteia, testarea liniei de trend, intrare falsa a MACD în pozitiv, după care............noi minime. Oricum după trend,  tehnic e short la rezistente, cu SL deasupra lor. Rămâne sa urmărim, si în funcție de direcția ieșirii din consolidare sa se ia deciziile corecte. Atentie - Speech-ul lui Bernanke asteptat vineri 26.08.2011, poate scoate perechea valutara din consolidare (ca si EUR/USD-ul care consolideaza mai larg intre 1.4526 si 1.405).Poate !

miercuri, 24 august 2011

DJIA - weekly

Trend negativ și in graficul weekly, cu corecție pana la SMA200. Momentan acest suport a ținut, și datorita acestui fapt acest indice arata cu putin mai bine dpdv tehnic ca S&P500. Totuși dupa cum se vede prețul a rupt linia de trend principala pe termen lung, și se afla  sub EMA20 si EMA50. De asemenea MACD-ul este pe punctul de a intra în teritoriu negativ. De urmărit eventuala încrucișare a EMA20 și EMA50 ceea ce nu ar fi de asemenea de bun augur. Oricum viitorul direcției prețului pe termen scurt se va decide vineri sepeech-ul lui Bernanke. Pana atunci tehnic suntem negativi și in grafic daily, și la weekly.


marți, 23 august 2011

EBS

Trend negativ, cu semnal de ieșire dat cu ceva timp în urma. Momentan prețul cauta sa se consolideze undeva la bottom-urile recente,  în zona suportului care este și retragerea FIBO 50% pe creșterea din 2009-2011 ( în grafic weekly se poate observa mai bine). MACD și volumele ne pot duce cu gândul la un posibil bottom temporar, dar atât. Pe aceasta baza doar speculatorii pot lua decizii. In rest totul este cât se poate de negativ, cu prețul sub toate cele 3 medii importante. Daca va venii și o reacție pozitiva, rezistente mai importante sunt EMA20,  128,  EMA50, EMA200.....

luni, 22 august 2011

SNP - weekly

Trend negativ pe acest emitent, cu semnal de ieșire dat în grafic-ul daily din data de 12.04.2011 
( vezi postarea  http://ispas-analizatehnica.blogspot.com/2011/06/snp.html ). Putem observa cum prețul a crescut pe perioada 2009 - martie 2011, pana la retragerea FIBO 61,8%, care a reprezentat totodată si sfârșitul acestei mișcări ascendente, urmata de schimbarea trendului, început in prima vaza ca o corecție, cu semnalele de rigoare. Momentan rămânem NEGATIVI, cu prețul sub EMA200, și sub linia principala de trend ascendent.. Ceea ce este mai îngrijorător este faptul ca și MACD-ul vrea sa intre aproape în totalitate în teritoriu negativ. Cum pe urcare prețul a făcut 61,8% din căderea 2007-2009, sunt mari șanse ca un suport solid în prima faza sa fie retragerea 61,8% din urcarea 2009-2011, adică 0.237. Momentan ne-am corectat doar pana la FIBO50%.

duminică, 21 august 2011

S&P500 weekly - NEGATIV !

Daca în ultima postare despre indicele S&P atrăgeam atenția asupra posibilității ca prețul sa închidă sub SMA200 în grafic weekly, acesta evitând acest lucru și închizând deasupra ei, dar sub linia de trend crescătoare principala, săptămâna care s-a încheiat, acesta a spart SMA200, închizând sub, cu semnal foarte NEGATIV. Totodata MACD este pe punctul de a trece în teritoriu negativ ceea ce este de asemenea NEGATIV. Momentan primul suport este retragerea FIBO 38.2%, dar din experiență inclin sa cred, și sunt toate șansele, ca adevăratul suport sa fie retragerea FIBO 50%,  care după cum se vede pe grafic a mai acționat ca suport. De asemenea foarte important de observat când a mai intersectat prețul  ultima oara SMA200, și fiecare poate trage propria concluzie. Momentan NEGATIV pe toate planurile. 

joi, 18 august 2011

TLV

Trend puternic negativ, cu semnal de ieșire dat în 13.07.2011. Observa ca după minimele din 09.08.2011 prețul a avut o reacție pozitiva pana la retragerea FIBO 50%, care este o rezistenta puternica, pe lângă rezistenta reprezentata de EMA20, în aceeași zona. Azi deja prețul a reacționat la aceste rezistente, și în ton cu piețele internaționale. Momentan rămânem NEGATIV fără nici măcar un semnal de cumpărare. Rezistente în continuare FIBO 50%, EMA20, EMA50, EMA200.... deci multe rezistente, înainte de un semnal clar de cumpărare. Nu trebuie exclusa retestarea din nou a minimelor recente.

miercuri, 17 august 2011

BRD

Trend puternic negativ pe termen mediu, cu semnal dat în 24.05.2011, și reacție pozitiva de câteva zile, pe termen scurt. Câteva observații importante de subliniat : Prețul se afla sub EMA200 - negativ; EMA20 și EMA50 se afla sub EMA200 - negativ, volume mari în zona de minime - posibil bottom temporar ( doar pentru speculatori !!! ), un posibil gap rămas in urma, care poate fi închis ( doar pentru speculatori ), MACD în teritoriu negativ, cu indicația unui posibil bottom temporar, și divergenta negativa pe volume pe creșterile din ultimele zile - negativ. Toate acestea ne arata ca simbolul e NEGATIV, iar în piata este loc doar pentru speculatori, cu apetit ridicat la risc. Inca un lucru pentru a vedea importanta volumelor în piață: urmăriți volumele mari din 18.07.2011 care au precedat căderea, și volumele sensibil egale de la bottom-uri. Coincidenta ?... parerea mea este ca nu, și s-au făcut ceva bani pe diferență..

joi, 11 august 2011

SIF2

Trend negativ in continuare, cu o accelerare a caderilor datorita contextului international. Oricum semnalul de ieșire a fost dat cu mult timp în urma. Momentan prețul cauta sa facă un bottom în jurul retragerii FIBO 78.6%, dar MACD-ul încă nu indica acest potențial bottom. Pentru speculatori, și doar pentru aceștia, se poate intra cu SL sub 0.87. In rest tehnic arata deosebit de negativ, cu EMA20 sub EMA200 ( dead cross ), si cu EMA50 pe punctul de a intra de asemenea sub EMA200

SPX weekly - SSEC - legaturi

Revin cu un grafic la S&P500 la weekly, pentru a vizualiza mai bine breakout-ul făcut săptămâna trecuta, mult mai violent decât il anticipau multi. Momentan indicele rămâne negativ, și cauta sa rămână deasupra SMA200 săptămâna aceasta, după ce a testat milimetric retragerea FIBO 32,6% . O închidere si sub aceasta medie ar amplifica semnalul, și asa negativ. MACD-ul este pe punctul de a intra complet în teritoriu negativ. Ca suport mai important după SMA200, ar fi retragerea FIBO50%

As mai vrea sa subliniez unele semnale care nu trebuiesc scăpate din piața ( SSEC, BDIY, etc), și care pot anticipa eventualele mișcări viitoare. Vezi postarea http://ispas-analizatehnica.blogspot.com/2011/06/ssec-shanghai-weekly-brekout.html.

miercuri, 10 august 2011

EUR / CHF - posibil target ?

NEGATIV. Pe același rationament ca si in postarea http://ispas-analizatehnica.blogspot.com/2011/07/eur-chf.html, se pot trasa alte nivele de suport, si potentiale ținte de pret. Dintre aceastea, pe una dintre ele,  am fost foarte aproape de a o atinge, psihologica valoarea de 1. Nu trebuie exclusa nici retragerea FIBO de 423.6 %. In orice caz, după indicatorul MACD acest lucru e putin probabil ca se va întâmpla in perioada imediat următoare, dar nu trebuie scapate din ochi aceste valori. 

marți, 2 august 2011

Update TGN

Target atins !!!

S&P500 weekly - la limita

Trend negativ pe termen scurt, pe grafic daily, pe acest indice, cu corecții puternice în ultimele zile. Prezenta analiza o voi face in chart-ul weekly, unde putem observa importanta suportului la care am ajuns cu prețul, și anume 1257. De asemenea se poate observa ca acest suport corespunde și cu EMA50, dar ce este mai important, corespunde cu linia de trend ascendent pe termen lung, și a cărei străpungere ar genera un semnal deosebit de negativ pentru piața. In varianta in care acesta este străpuns urmatorul suport mai important va fi SMA200. MACD si STOCH indica posibilitatea continuării mișcării descendente. Deoarece săptămâna nu este încheiată  deci lumânarea va suferii modificări, rămâne sa urmărim în continuare evoluția, deoarece piața pare la "răscruce". 
In aceste condiții și  piata BVB necesita atenție sporita, ea oricum fiind în mare parte negativa, dar momentan evoluând in jurul unor suporți importanți, care vor putea ceda, dacă suportul 1257 de la  S&P va ceda. 

luni, 1 august 2011

Update EUR / CHF

Target atins !!!