vineri, 30 septembrie 2011

SIF4

Trend principal negativ in continuare, cu consolidare in zona bottom-urilor recente. Momentan pretul se consolideaza intre suportul 0.503 si rezistenta 0.5459. Indicatorul MACD in zona de zero, cu anunt de potentiala miscare puternica ( datorita si consolidarii ). Rezistente pe langa cea amintita, in caz de strapungere a acesteia, EMA50, Liniile de trend T2 si T1 si EMA200. Suport minimul recent.

miercuri, 28 septembrie 2011

EUR / RON - weekly

Am ales graficul weekly pentru aceasta analiza, pentru a avea o vedere de ansamblu mai ampla a ceea ce se întâmpla cu aceasta pereche valutara. Daca în graficul daily trendul este unul crescător fara nici un dubiu, dar cu valori undeva la top-uri, în graficul weekly se observa ca din 2009 , odată cu criza, prețul sa aflat într-o consolidare intre 4.05 - 4.35, cu câteva mici spike-uri de foarte scurta durata. Momentan prețul se apropie de banda de sus a canalului de consolidare. Foarte important de urmărit evoluția prețului la aceasta rezistenta, și apoi acționat. E posibil ca din nou sa avem o spargere falsa, dar atât timp cât aceasta va fi de scurta durata și prețul va intra înapoi in canal sunt mari șanse ca prețul sa rămână in continuare în consolidare. In aceste condiții o strategie ar fi short, cu SL deasupra rezistentei. Concluzie  -  nu avem nimic deosebit ÎNCĂ pe aceasta pereche. Cei care urmăresc AT-ul nu ar trebuii sa fie deloc surprinși, și probabil ca nici nu sunt. Probleme ar apare daca pretul ar iesii din canalul de consolidare și ar rămâne acolo3-5 ședințe de tranzacționare.

luni, 26 septembrie 2011

OLT

Trend negativ, cu semnal de ieșire dat in 21.07.2011. MACD-ul se afla în teritoriu negativ, prețul se afla sub EMA20, EMA50, si ce e mai rău de azi și sub EMA200. STOCH lasă locul continuării mișcării descendente. EMA200 devine acum rezistenta, la fel ca și retragerile FIBO 61,8% si 50%. NU exista nici un semnal tehnica care sa indice potențiala cumpărare.

Update SNP !

Target 0.2703 atins
Vezi postare http://ispas-analizatehnica.blogspot.com/2011/09/snp.html.

duminică, 25 septembrie 2011

Update TLV !

Minime recente atinse, si noi minime facute. NEGATIV

joi, 22 septembrie 2011

TEL

Rămânem in trend negativ, în ton cu restul piețelor. Dupa minimele din august a avut lor o reacție pozitiva în trend negativ, pana la retragerea FIBO 61,8%, și în zona EMA200, ambele fiind rezistente puternice. Cum era de așteptat prețul a reacționat negativ la aceste rezistente în ton cu trendul. Momentan ne-am oprit la suportul dat de retragerea FIBO 32,8% și 17.6-low-uri anterioare. Potențiala țintă de preț  suportul de la 16,4 și minimele din august. Cel putin prima valoare are toate șansele sa fie atinsa având in vedere intersecția MACD-ului în teritoriu negativ, cu întoarcere în jos.

Update EUR / USD !

Target 1.3450 atins. Vezi postare http://ispas-analizatehnica.blogspot.com/2011/09/eur-usd-sell.html

miercuri, 21 septembrie 2011

DAFR

Trend puternic negativ pe acest emitent, ușor de vizualizat datorita liniei de trend principale descendente. Prețul se consolidează in intervalul 0075-0085, cu benzile Bollinger îngustate, ceea ce înseamnă ca o mișcare puternica poate sa aibă loc oricând, datorita tensiunilor acumulate în preț. Momentan pare ca prețul vrea sa deschidă benzile în partea de jos. In aceste condiții potențială tinta de preț - minimele recente. Atenție și la MACD care vrea sa intersecteze în teritoriu negativ - negativ. Rezistente pe termen scurt EMA50 și linia de trend descendenta.

Tinta atinsa 04.10.2011


marți, 20 septembrie 2011

DESIF5_DEC11

Trend negativ și pe acest produs de pe piața SIBEX, care are ca activ suport SIF5-ul. Momentan prețul pare ca vrea sa se consolideze la bottom-uri, intre suportul și rezistenta trasata. Dupa volume poate fi o zona de acumulare. Atenție - pentru investitorii mici NU este indicata deschiderea pozițiilor long, deoarece tehnic NU avem semnal de long, dimpotrivă. Acest lucru pot sa-l facă doar speculatorii, cu SL foarte strâns, sub minimele recente. MACD-ul este nehotărât sub linia de zero, orice întoarcere in negativ putând duce prețul cel putin la vechile minime. Din cauza consolidării, și a lipsei momentane de direcție, singura metoda sigura în momentul de fata rămâne arbitrajul intre cele 2 piețe (SPOT si SIBEX), care poate aduce randamente de pana la 25% anualizat, în unele momente.

Update EBS !

Target, retragerea FIBO 61,8, atins.

luni, 19 septembrie 2011

SNP

Trend negativ, cu semnal de ieșire dat in 12.04.2011. Dupa o reacție pozitiva pana la rezistenta 0.337, prețul a făcut azi noi minime, închizând sub ultimul suport înainte de suportul dat de minimele recente, care în aceste condiții devine potențiala țintă de preț, și target. MACD-ul intersectează si el în teritoriu negativ - negativ. Ca potențiala țintă de preț pe termen mai lung vezi postarea http://ispas-analizatehnica.blogspot.com/search/label/SNP

joi, 15 septembrie 2011

DJIA

Putem observa pe acest indice SUA ca trendul principal este negativ, fără dubiu. In schimb de la minimul din august prețul face pe fiecare val de creștere higher high - higher low, si mișca in canalul ascendent trasat. Totodata pe știrile bune venite azi, prețul testeaza linia principala de trend descendent. Daca acesta va fi străpunsă prețul mai poate creste în prima faza pana la rezistenta 11600, apoi retragerea FIBO 61,8 care este rezistenta și este  un high precedent, iar o ultima rezistenta mai îndepărtata SMA200. Abia după trecerea acestor rezistente se poate vorbii de trend ascendent. Momentan avem reactie pozitiva in trend negativ. Foarte importanta rezistenta de la SMA200. Speculatorii pot intra long, cu SL strâns sub suporți ( EMA20, sau 11100, sau 11000) fiecare după apetitul la risc.

miercuri, 14 septembrie 2011

SIF3

In continuare trendul principal este negativ, dar momentan exista potențialul și premizele unui posibil rally în trend negativ. In prima faza prețul a închis deasupra EMA20, iar azi a închis și deasupra liniei de trend descendente, oprindu-se la rezistenta data de EMA50. MACD-ul este pe punctul de a intra în teritoriu pozitiv, iar STOCH arata întoarcere, aceste 2 lucruri susținând posibilitatea continuării mișcării ascendente. Ca potențiale target-uri, zona de 0.495, care este și retragerea FIBO 61,8%, și apoi, dacă acesta fa fi trecuta, EMA200 sau 0.53, retragerea FIBO 61,8%. Deci speculatorii pot intra, cu SL sub EMA20(suport), și țintă, rezistentele de mai sus. De asemenea un alt suport de urmărit este linia de trend ascendent formata recent, care poate fi folosita și ea pentru SL.

marți, 13 septembrie 2011

CAC 40 - weekly

Negativ, un grafic care nu are nevoie de prea multe comentarii. Puternic lovit băncile franceze , în legătura cu expunerea  lor pe Grecia, principalul indice francez se afla aproape la minimele din 2009. Momentan pare ca s-a stabilizat într-o zona de suport, dar după MACD exista potențial de a mai corecta, în cazul în care neîncrederea în măsurile luate de zona euro vor continua. Totul este negativ in acest interval de timp (weekly), unde se poate vedea cu ușurința rateul in luna iunie 2011 a EMA20 și EMA50, la SMA200, cu consecințele de rigoare. In rest nimic pozitiv, poate doar STOCH care ar vrea sa indice un posibil bottom temporar în aceste zone.

luni, 12 septembrie 2011

SIF2

Trend negativ, cu noi minime recente începând de azi. Suport străpuns azi, cu mica revenire pe închiderea ședinței. Atenție la benzile Bollinger care au tendința sa se deschidă in jos. In aceste condiții un posibil target pe termen scurt ar fi  suportul de la 0.7187. STOCH la fel ca MACD-ul au tendința de curbare în jos, indicând un posibil top temporar la aceste valori, deci potențial de scădere în continuare. In rest nimic pozitiv momentan, indiferent de ce se spune și se discuta.

vineri, 9 septembrie 2011

EUR / USD - SELL

Posibil început de trend negativ pe aceasta pereche valutara, și inceput de intarire a dolarului. Vezi postarea http://ispas-analizatehnica.blogspot.com/2011/09/eur-usd-la-limita.html de mai jos. Semnal de iesire declansat ieri la închiderea lumanarii, si evolutia in forta , in sensul semnalului. Ca potențiale tinte de pret, zona 1.3450, care corespunde și cu retragerea FIBO 50%, chiar dacă nu va fi intr-o faza apropiata, dupa asa corectie mare. SL deasupra suportului de la 1.4, sau 1.3838, fiecare după apetitul la risc.

Target atins 22.09.2011 

joi, 8 septembrie 2011

EUR / USD - la limita !

Dupa o lunga perioada de consolidare, marcata de semnale false, prețul se afla din nou la răscruce. Se poate urmării cum acesta este pe punctul de a ieșii din consolidare în partea de jos. Indicatorul MACD a intersectat negativ, punând si el accent pe credibilitatea mișcării. De asemenea linia de trend ascendenta pe termen lung a fost străpunsă. Ca strategii de tranzacționare -  sau short cu SL strâns deasupra suportului, sau așteptat o zi de confirmare și de văzut cum închide lumânarea care este în desfășurare, și apoi luat decizia de intrare sau nu. Fiecare după profilul propriu de investitor. NU trebuie uitat ca în lipsa francului, blocat momentan de banca elvețiana la 1,2 fata de EURO ( sa vedem cât timp vor reuși și cu ce preț ), pe lângă aur e posibil ca dolarul sa rămână una dintre monede de refugiu. In aceste condiții exista posibilitatea de întărire a acestuia. Dar acestea sunt doar speculații, în AT te bazezi pe grafic și mai putin pe astfel de presupuneri, care totuși nu pot fi ignorate total. Măcar pentru punerea în garda.

miercuri, 7 septembrie 2011

BCC

Trend negativ, cu prețul cautând sa consolideze la valori minime. Benzile Bollinger încep sa se îngusteze, deci exista posibilitatea de mișcare puternica a prețului. MACD si STOCH în negativ, amândoi. Pozitiv din păcate nu e nimic de spus. Speculatorii și "aventurierii" pot intra cu SL sub vechiele minie in varianta unei posibile reacții pozitive in ton cu restul pieței si cu piețele externe. Suport la minimele recente și rezistenta EMA20, 0.061, EMA50.

marți, 6 septembrie 2011

EBS - weekly

Trend puternic negativ pe acest simbol. Momentan suntem cu corecția la retragerea FIBO 50%, cu ocazia asta închizându-se și un gap din 2009 ( demonstrând inca odată teoria cu închiderea gap-urilor :) ). 96.5 este aceasta valoare unde gap-ul ar fi închis complet. In rest totul negativ tehnic EMA20 intersectând si aflându-se sub EMA50. Atenție - după valoarea MACD este foarte posibil ca prețul sa corecteze pana la retragerea FIBO61,8%, chiar dacă nu imediat, având în vedere STOCH.

luni, 5 septembrie 2011

DAX weekly

Trend puternic negativ pe acest indice. Semnal de iesire in grafic daily generat  in data de 01.08.2011 ( vezi postarea http://ispas-analizatehnica.blogspot.com/2011/08/dax.html ).  Se vede intersectia EMA20 care a trecut sub EMA50 – negativ. De asemenea prețul se afla sub SMA200 – negativ. Ca suport  si potentiala tinta de pret 5200, care corespunde si cu retragerea FIBO 61,8%. Indicatorul MACD indica si el potentiala continuare a miscarii negative.

DAX technische analyse - weekly

DAX technische analyse - weekly chart. Stark negativer Trend auf diesen Index. Der daily-Ausgangssignal vom 01.08.2011 (siehe die Auflistung http://ispas-analizatehnica.blogspot.com/2011/08/dax-technische-analyse.html ).  Man sieht die Kreuzung EMA20 welche unter EMA50 – negativ überschritten hat. Der Preis befindet sich ebenfalls unter SMA200 – negativ. Als Support und potenzielles Preisziel 5200, welches mit dem Rückzug FIBO 61,8% entspricht. Der Index MACD zeigt auch er weiterhin eine kontinuierlich negative Bewegung.

duminică, 4 septembrie 2011

BETFI

Trend negativ, cu potențial ridicat de continuare a acestuia, după reacția pozitiva pana la EMA20, și retragerea FIBO32,8%. Orice închidere sub "firava" linie de trend ascendent pe termen scurt, poate duce indicele către minimele recente, și sunt destul de mari șanse ca acest lucru sa se întâmple.. STOCH susține acest lucru indicând un posibil top temporar, la fel ca și MACD-ul. Rezistente pe termen scurt, retragerea FIBO50%, EMA50, iar suporți  16500 și minimul recent.


Target atins 04.10.2011

joi, 1 septembrie 2011

EUR / CHF !!!


NEGATIV. Scenariu din postarea http://ispas-analizatehnica.blogspot.com/2011/08/eur-chf.html este pe cale sa devina realitate: "reacție pozitiva pana la EMA50, spargere falsa a acesteia, testarea liniei de trend, intrare falsa a MACD în pozitiv, după care............noi minime.". Primul grafic este cel din postarea din 25.08.2011, cel de al 2-lea e cel de azi. Se vede spargerea EMA50 si a liniei principale de trend descendent, urmata de invalidarea semnalelor si revenirea pretului inclusiv sub EMA20. In aceste conditii potentiala tinta de pret  - minimele recente. Atentie  la datele de maine de la SUA