luni, 31 octombrie 2011

TEL

Trend negativ în continuare. Nu a avut forța nici măcar sa reacționeze pe știrile pozitive de săptămâna trecuta. Rămâne in continuare sub linia de trend descendent T1 și din nou sub EMA50 si EMA20. Atenție la MACD care dacă va intersecta la zero, și se va întoarce în negativ, va putea duce prețul către minimele recente- 16.6. Suport în prima faza la 17.7.

duminică, 30 octombrie 2011

BETFI

Nici o schimbare de evoluție saptamana ce a trecut pe acest indice, cu toate știrile venite din Europa. Ramane în continuare negativ din punct de vedere tehnic. Prețul a avut vineri o reacție negativa la EMA50 care este rezistenta. De asemenea rezistente sunt și linia de trend principal descendent T1, si valoarea de 18700. STOCH arata potențial top in aceste zone, sau posibila consolidare la aceste valori. MACD inca in teritoriu negativ. Semnale mai clare de intoarcere, la depasirea rezistentei și a liniei de trend T1.

joi, 27 octombrie 2011

TLV

Pozitiv pe termen scurt, cu semnal de intrare declanșat azi, si străpungerea in forță a EMA50 și a rezistentei de la 1, devenita acum suport. MACD pe punctul de a intra in teritoriu pozitiv, anunțând puterea mișcării. In aceste condiții  potențială tinta de preț pe termen scurt EMA200 ( și retragere FIBO 50%), și rezistenta 1.11. Iar potențial pe termen mai lung, retragerea FIBO 61,8%.

miercuri, 26 octombrie 2011

GOLD

Dupa o corecție severa pana la SMA200, de ieri aurul a generat semnal de intrare (long), fiind pozitiv. MACD a intersectat pozitiv, iar ieri prețul a străpuns cu putere EMA50. In aceste condiții potențială țintă de preț pe termen scurt este retragerea FIBO 61,8% adică 1772.5. Stop Loss sub EMA50 sau EMA20, fiecare după apetitul la risc.

marți, 25 octombrie 2011

Update WTI 2 !

Target 2 - SMA200 atins!

luni, 24 octombrie 2011

Update WTI - Crude Oil !

Primul target de pret 90 (rezistenta trasata) atins !
Urmatorul potential target SMA200 - 94.87

S&P 500 - 2008 ?

Am luat spre analiza cel mai important indice SUA, datorita unor asemănări la care asistam în ultima perioada și care sunt în plina desfășurare. Vreau în primul rând sa pun în evidenta perioada destul de lunga în care prețul a fost în consolidare, consolidare într-un canal destul de lat, și care a fost evidențiat cu dreptunghi rosu. Se poate observa cum astfel de consolidări au avut loc la începutul lui 2008, jumătatea lui 2010 și în zilele de azi. Ceea ce face ca situația din 2008 sa semene cu cea actuala, este ca prețul s-a aflat sub SMA200, EMA50 și EMA20, iar apoi a avut o reacție pozitiva pana la EMA200, după care....a făcut noi minime (grafic daily). Foarte important de urmărit rally-ul actual și evoluția prețului la SMA200, care se știe este rezistenta foarte puternica. Aceleași asemănări și similitudini le regăsim si în graficul weekly, unde se poate observa ca în 2008, ca și acum, prețul are o reacție pozitiva la SMA200, înțeapă fals EMA50 după care.... noi minime. Si acum intrebarea: Istoria se repeta?.... dacă in cazul acesta DA, vom vedea cât de curând.

joi, 20 octombrie 2011

ATB

Reacție pozitiva în trend negativ de la minimele recente. Momentan prețul testează prima rezistenta mai importanta EMA50. De urmărit dacă are forța sa treacă de ea și de asemenea de urmărit direcția in care va ieși din triunghiul format de cele 2 linii de trend ( descendenta pe termen lung, și ascendenta pe termen scurt). STOCH arata potențial bottom în aceste zone, și potențial de continuare a mișcării ascendente, la fel și MACD-ul. SL sub EMA20 sau sub linia de trend ascendenta pe termen scurt.

marți, 18 octombrie 2011

WTI - Light Crude Oil

Pozitiv pe termen scurt, cu semnal de intrare dat acum 3 zile la străpungerea cu putere a benzii superioare a canalului descendent în care prețul a evoluat o buna bucata de timp. Momentan ne aflam cu prețul deasupra EMA20 si EMA50, și cu MACD-ul pe punctul de a intra în teritoriu pozitiv în intregime. In aceste conditii potențială tinta de preț pe termen scurt  - rezistenta de la 90 și apoi dacă aceasta va fi trecuta, poate merge spre SMA200.

P.S. Probabil aceasta posibila mișcare ascendenta viitoare se simte deja la pompe :) 

luni, 17 octombrie 2011

FP

Trend principal negativ, dat în primul rând de linia de trend T1, cu încercare de consolidare la bottom-uri, consolidare intre suport și rezistenta. Azi prețul a testat EMA20 care este suport înaintea valorii de 0.425. Daca în zilele ce urmează prețul va închide sub aceasta medie, sunt mari șanse sa atingem suportul și chiar minimele recente. Atenție la MACD care e pe punctul de a da rateu la zero, ceea ce este negativ, și anunța potențială mișcare puternica. De asemenea atenție la STOCH care arata posibil top temporar la aceste valori. Concluzie: Din punct de vedere al AT, NU sunt semne de cumpărare. Potențiale semnale de intrare mai serioase, la închiderea deasupra rezistentei, sau la străpungerea liniei de trend descendente T1.

duminică, 16 octombrie 2011

DESIF5_DEC11

Trend negativ dat de cele 2 lini de trend trasate T1 si T2. Momentan încearcă o consolidare în zona minimelor recente, fără direcție clara, la fel ca indicatorii MACD si STOCH. Nici volumele nu ne dau mai multe indicii pentru conturarea pe viitor a unei posibile mișcări. Se poate rămâne SHORT cu trendul, si SL la EMA20, rezistenta , EMA50.... fiecare în funcție de apetitul la risc și momentul intrării, sau se poate intra LONG ( indicat pt. speculatori ), cu SL sub minimele recente, împotriva trendului, speculând o potențială reacție pozitiva. Grafic destul de asemănător cu activul sau suport de pe BVB, SIF5.

joi, 13 octombrie 2011

BVB

Trend în continuare negativ pe acest emitent, dat în principal de linia de trend descendent T1. Se observa cum pe orice reacție pozitiva, EMA20 se comporta ca o veritabila rezistenta, prețul având reacții negative la aceasta, nereușind sa treacă de ea. STOCH arata potențial bottom în aceasta zona, și ne duce cu gândul la o potențiala continuare a mișcării descendente. In aceste condiții suport și potențiala țintă de preț  - minimele recente 25. Rezistente pe termen scurt, EMA20, si rezistenta de la 30.

miercuri, 12 octombrie 2011

EBS

Ramane negativ în continuare, cu un început de consolidare la bootom-urile recente, echivalente cu retragerea FIBO 61,8% pe toată creșterea din 2009 pana in 2011 ( vezi postări precedente EBS ),acest nivel de suport fiind destul de rezistent de cele mai multe ori. Dupa volume nu se poate exclude nici varianta unei acumulări in aceste zone, dar acestea sunt doar ipoteze. Totodata se poate observa o mica reacție pozitiva data de linia de trend T1. Semnale de cumpărare Nu sunt, conform AT.  

Update SSEC !

Target atins ! Minimele din 2010.

marți, 11 octombrie 2011

EUR / RON

Dupa cum aratam și în postările mai vechi , mișcarea ascendenta a început mai demult și ea continua. Dupa o retragere a prețului pana în zona de suport și a EMA20, acesta și-a reluat ascensiunea, în continuare miscare desfășurându-se în canalul ascendent trasat. Semnale mai clare pentru o posibila direcție viitoare, doar la străpungerea benzii inferioare a canalului ascendent - SHORT. Pana atunci rămâne BUY, cu SL sub zona de suport, EMA20, fiecare după apetitul la risc.Momentan potențială țintă de preț pe termen scurt high-ul recent și apoi, dacă acesta va fi străpuns,  rezistenta de la 4.3960

Vezi postari mai vechi http://ispas-analizatehnica.blogspot.com/search/label/EUR_RON

Target vechiul maxim atins 09.11.2011

luni, 10 octombrie 2011

SIF1

In ciuda creșterilor puternice de vineri din piața BVB, momentan pe SIF1, ca aproape pe majoritatea NU avem semnale tehnice de cumpărare si trendul principal este tot negativ. Ce am avut pana acum a fost doar o reacție pozitiva în trend negativ, reacție momentan pana la EMA20, dar deja cu reacție negativa azi la aceasta. MACD-ul este in continuare în teritoriu negativ, intrade-var pe punctul de a intersecta pozitiv. De asemenea suntem in continuare si sub linia principala de trend descendent. Exista într-adevăr posibilitatea unui bottom, cu double bottom în formare, dar suntem departe ca acesta sa fie finalizat. Speculatorii pot intra la o eventuala închidere a prețului deasupra EMA20, cu SL sub aceasta. Rezistente EMA20, EMA50, retragerea FIBO 50%, 61,8%, linia de trend, EMA200. Suport - minimul recent.

duminică, 9 octombrie 2011

S&P 500

In ciuda euforiei puternice din piața romaneasca, indici externi rămân prudenți. Mai ales cel mai important indice din SUA, S&P500. Se poate vedea ca vineri, în ciuda știrilor mai bune venite din economia SUA, indicii au închis pe minus, iar S&P500 a închis sub EMA20, și sub linia de trend descendenta, nereușind sa treacă de aceste rezistente. Se mai poate observa ca prețul sa oprit și la rezistenta data de retragerea FIBO 61,8% trasata pe ultima cursa. Rămâne de văzut evoluția în zilele următoare care va fi influențată si de rezultatele întâlnirii Merkel- Sarkozy de duminica. Pana atunci trendul principal este în continuare negativ pe acest indice, și se poate observa ca prețul face lower high - lower low pe aceste reacții pozitive în trend negativ.

joi, 6 octombrie 2011

BCC - atentie !

Dupa cum spuneam si în ultima postarea, cea precedenta acesteia,  "... in jurul valorii de 0.07 avem o zona de cluster foarte puternica", aceasta zona de rezistenta a fost testata azi, iar reacția se vede cu ochiul liber și nu prea necesita comentarii. Deci în afara de speculatori, NU se recomanda cumpărare pe acest emitent, din cauza volatilității extreme. Eventual doar "Daca va trece de aceasta zona de rezistenta, si MACD -ul va intra in zona pozitiva, sansele ca cresterea sa continue vor creste considerabil."

BCC

Cu toata reactia pozitiva dn ultimele 2 zile, trendul principal ramane in continuare negativ. Pretul a trecut puternic de EMA20 si EMA50 si se apropie de rezistenta 0.0689, de retragerea FIBO 61,8% , de linia de trend trasata, si de EMA200. Deci in jurul valorii de 0.07 avem o zona de cluster foarte puternica. Daca va trece de aceasta zona de rezistenta, si MACD -ul va intra in zona pozitiva, sansele ca cresterea sa continue vor creste considerabil. Speculatorii pot intra cu SL la EMA50, EMA20 fiecare dupa apetitul la risc.

marți, 4 octombrie 2011

BETFI - la limita!

Trend negativ clar. Minimele din august au fost atinse azi, chiar putin mai jos, dar apoi a închis deasupra suportului. Totul rămâne negativ, iar MACD spune ca putem continua mișcarea descendenta. La fel STOCH. In cazul în care suportul de azi de la 15619 va ceda, și sunt mari șanse ca acest lucru sa se intample, următorul suport este cel trasat de la 14462. Deci țintă de preț pentru BETFI - 14462. In rest NU avem nici un semnal de cumpărare  Cei ce cumpără in zilele acestea sunt speculatori, care încearcă sa prindă potențiale minime sau  cei care încearcă sa tragă mai jos preturi medii de achiziție. Nici o metoda NU este recomandata dpdv al AT. 

Update BETFI !

Target 15619 atins!
Vezi postare http://ispas-analizatehnica.blogspot.com/2011/09/betfi.html

Update DAFR !

Target atins 0.0629 !

luni, 3 octombrie 2011

EUR / USD

Trend în continuare negativ, cu semnal de SELL dat in data de 08.09.2011, vezi postarea http://ispas-analizatehnica.blogspot.com/2011/09/eur-usd-sell.html. Azi prețul a intrat într-o noua faza, într-un nou canal aflat intre 1.305 suport și 1.3450 rezistenta (vechi suport). Asta deoarece prețul a străpuns cu putere suportul, acum devenit rezistenta de la 1.3450. In aceste condiții potentiala țintă de preț, si suport, este retragerea FIBO 61,8 %  și anume 1.305. SL undeva deasupra rezistentei, fiecare după profilul la risc. MACD la valori destul de scăzute ceea ce nu exclude o potențiala reacție pozitiva zilele viitoare, dar nu trebuie scăpată din vedere rezistenta de la 1.305. 

duminică, 2 octombrie 2011

SSEC - pericolul "chinez"

Dupa cum am mai arătat in postări mai vechi, și care au confirmat dea-lungul timpului, indicele SSEC-Shanghai Index al pieței chinezești acționează ca un leading indicator. De aceea am luat azi analiza la zi a acestui indice. Se poate observa ca săptămâna ce a trecut prețul s-a prăbușit aproape de minimele din 2010. Ca echivalenta, dar fără a face neapărat o legătura, indicele DJIA a fost atunci 9500. In orice caz totul rămâne foarte negativ acest indice, iar ca țintă de preț se pot lua minimele din 2010. MACD-ul intersectează in negativ, și susține si el continuarea mișcării negative. In aceste condiții  având in vedere săptămâna care urmează și care e plina de știri importante la SUA, date companii, plus joi și vineri cele mai importante știri de șomaj și locuri de munca, s-ar putea ca indicii americani sa retesteze minimele recente, aceștia ne arătând nici ei strălucit dpdv tehnic. Piața BVB nici ea nu arata bine tehnic, majoritatea simbolurilor fiind în zona minimelor recente și făcând si noi minime, vezi SIF2, noi minime care se pot extinde și la alți emitenți. Pentru postari mai vechi SSEC vezi http://ispas-analizatehnica.blogspot.com/search/label/SSEC.