miercuri, 29 februarie 2012

Update FP !

Target-uri atinse 0.5833 si FIBO 78,6%.

marți, 28 februarie 2012

BVB

Negativ pe termen scurt, cu semnal de ieșire dat acum câteva zile.  Prețul a făcut un top în jurul retragerii FIBO 50% și a rezistentei de la 36.3. Azi prețul a "reușit" sa închidă și sub EMA200 cât și sub EMA50. In aceste condiții potential target de preț ar fi suportul de la 30, chiar dacă nu imediat, ci poate urma și o mișcare laterala în apropierea EMA200.

duminică, 26 februarie 2012

FP

Continua cu putere mișcarea pozitiva începută cu ceva timp în urma. Prețul a trecut și de retragerea FIBO 61,8% relativ ușor, semn ca "e foame la cumpărare", cu toate ca MACD e la valori destul de înalte. In aceste condiții, pe termen scurt, ținta de preț este zona de rezistenta data de rezistenta de la 0.5833 și retragerea FIBO 78,6%. Suport devine vechea rezistenta de la 0.55.

Target-uri atinse 29.02.2012 !

miercuri, 22 februarie 2012

GOLD

Continua mișcarea pozitiva, cu semnal de intrare declanșat cu ceva timp în urma. Prețul a făcut azi noi maxime, testând o zona de rezistente, principala fiind retragerea FIBO 61,8%. Daca aceasta zona va fi depășita, următoarea rezistenta și target de preț ar fi valoarea de 1800. MACD indica posibilitatea continuării mișcării ascendente, la fel ca si STOCH.

marți, 21 februarie 2012

WTI - Crude Oil

Continua mișcarea ascendenta, cu semnal de intrare generat cu mult timp în urma. Momentan prețul testează retragerea FIBO 78,6%, dupa o ieșire puternica din benzile Bollinger. MACD este din nou în teritoriu pozitiv , cu tendință de urcare în continuare. Daca va rece și de rezistenta de la 106, unde este acum, prețul are drum deschis către maximele de la 114.
Vezi postari mai vechi: http://ispas-analizatehnica.blogspot.com/search/label/WTI

luni, 20 februarie 2012

DAX

Continua mișcarea ascendenta începută ceva timp în urma. Prețul testează noi rezistente 7016 și retragerea FIBO 78.6%, după care drumul e deschis către maxime. In rest totul pozitiv, MACD pozitiv, EMA50  a trecut  si ea deasupra SMA200. Dupa grafic criza pare sa fi trecut. Suporți mai importanți EMA20 si 6450.

duminică, 19 februarie 2012

Update TLV !

Target 1.07- retragerea FIBO 50% - atinsa. !

Atenție, atingerea target-ului FIBO 50% a fost urmat de o reacție puternic negativa, fiind foarte aproape de a genera semnal de ieșire. Momentan prețul se "sprijină" pe un suport-cluster, EMA200 si FIBO 38,2%, sub care acest semnal poate fi declansat !

joi, 9 februarie 2012

SNP

Pozitiv dpdv tehnic, cu semnal de intrare in 19 ian 2012. EMA20 a trecut deasupra EMA200, MACD în teritoriu pozitiv, STOCH la fel susține mișcarea ascendenta. Azi prețul a atins o rezistenta importanta și a închis și un gap mai vechi. Pentru cei care nu au intrat este de recomandat așteptarea străpungerii rezistentei și abia ulterior intrat cu SL sub aceasta, spun asta având în vedere MACD-ul și STOCH, plus rezistenta care își poate face efectul.

miercuri, 8 februarie 2012

EBS

Reacție pozitiva în trend negativ, cu semnal de intrare dat cu ceva timp în urma.  In acest moment potențial target al mișcării și rezistenta, în prima faza, este  rezistenta de la 90.8, și apoi SMA200. Se observa ca rezistentele specificate mai sus sunt clustere, fiind și în zona retragerilor FIBO 38,2% si 50%.
Concluzie: Momentan mișcarea are încă potențial de a atinge cel putin una din cele 2 rezistente. Atenție în schimb și la indici externi, care dacă vor sparge rezistentele la care se afla în acest moment, aduc un plus de credibilitate mișcării ascendente, in caz contrar............ rămâne reactie. Vezi analiza DJIA, SSEC.

marți, 7 februarie 2012

SSEC - SHANGHAI index

Trend  negativ pe indicele chinez, cu prețul evoluând în canalul descendent trasat. Ce am vrut sa subliniez cu acesta analiza este faptul ca bursa chineza, se afla la nivelul unei rezistente, ca și bursa SUA. Ne aflam momentan cu prețul la banda superioara a canalului descendent 3,  cu o mișcare ascendenta în trend descendent în desfasurare, și cu MACD pe punctul sa intre în teritoriu pozitiv ceea ce ar fi pozitiv. Pentru a mai scurta din explicații am punctat cu 1 și 2 cazuri aproape identice cu situația în care ne aflam acum. Întrebarea care se pune și care necesita atenție investitorilor din piețe este ce se poate întâmpla cu restul piețelor dacă bursa chineza își va relua mișcarea in canal cu aceleași caracteristici ca și pana acum. Se vor putea de-corela restul indicilor fata de China? Nu ne rămâne decât sa urmărim zilele ce vor urma un potențial deznodământ.  Daca prețul va ieșii din canalul descendent, acesta va avea ca target de preț EMA200.

luni, 6 februarie 2012

DJIA

Pozitiv, cu prețul ajuns în zona unor rezistente destul de puternice (rezistenta1 și rezistenta 2). Orice închidere peste, și străpungere a rezistentei 2 poate duce prețul spre nivelul de 13150. Având în vedere nivelul MACD-ului șansele ca acest lucru se se întâmple "din prima" sunt relativ reduse, dar nu imposibile. In rest totul este pozitiv, SL sub EMA20 sau 12500.

duminică, 5 februarie 2012

SIF5

Miscare pozitiva, începută cu ceva timp în urma, cu EMA20 care a trecut deasupra EMA200 ceea ce este pozitiv pe termen mediu. MACD in teritoriu pozitiv, deci momentan semnalele negative sunt departe. In schimb prețul este la o rezistenta importanta, retragerea FIBO 61,8% și trebuie urmărit dacă va avea forța de a o depășii din prima. Spun asta uitându-ma la la MACD si la STOCH care sunt in zone de supra-cumpărare. Recomandat, pentru cei care nu au "intrat", așteptarea străpungerii rezistentei de la 1.3210. In caz de reacție negativa la aceasta rezistenta, valori de suport FIBO50% și zona de suport notata pe grafic.

joi, 2 februarie 2012

SIF2

In continuare pozitiv din punct de vedere tehnic, MACD în teritoriu pozitiv, prețul deasupra celor 3 medii principale......totul ok. Ceea ce vreau sa subliniez este rezistenta 1.4210 la care a ajuns prețul, rezistenta data de maxim-ul anului 2011.  Având în vedere acest lucru se recomanda prudenta la cumpărare în aceasta zona de rezistenta, și ca urmare a MACD-ului aflat la valori destul de "întinse". Pentru o eventuala intrare ar trebuii așteptata străpungerea rezistentei, și apoi intrat cu SL strâns sub aceasta. Atenție la gap-ul rămas în urma, care după părerea mea va fi închis destul de curând.

miercuri, 1 februarie 2012

TLV

Miscare pozitiva în trend negativ, mișcare începută prin semnalul de intrare dat acum aproximativ 2 săptămâni. MACD este în teritoriu pozitiv, și EMA20 a trecut peste EMA50, ceea ce este pozitiv din punct de vedere al AT. Important de observat ca mișcarea s-a oprit la retragerea FIBO 38,2%, la EMA200 și ceea ce este mai important la linia principala de trend negativ, unde deja începând de azi a ezitat. Pana la depășirea acestui cluster este de evitat intrarea la cumpărare in acest moment. O străpungere a acestei zone de rezistenta ar putea duce prețul către retragerea FIBO 50%(1.07), poate chiar FIBO 61,8%(1.14)