vineri, 26 februarie 2010

S&P


Ramanem pozitivi atat timp cat pretul este deasupra EMA20

joi, 25 februarie 2010

EUR/USD


Ne aflam intr-o posibila consolidare in zona FIBO 61,8 la weekly..Iar la H4 se observa un triunghi simetric care probabil la clarificarea lui ne va da o posibila directie pe termen scurt.
De urmarit

marți, 23 februarie 2010

BETFI

Se menține în trend crescător, în interiorul canalului.A făcut un nou maxim deci este pozitiv.Ținta următoare ar fi 33174 adică EMA200 la weekly.
Avut grija de factorul STIRE, comisiei si restul... :)

duminică, 21 februarie 2010

S&P - analiza


Ce se poate vedea: După un maxim in data de 19.01.2010 la 1150,45 [aflat intre FIBO 50% si FIBO 61,8% (1120.21 si 1225.54 ca valori), Fibonacii trasat intre max. Oct 2007 si min. Martie200], preţul a avut o corecţie destul de abrupta ( nu discut aici cauze  ştiri, rezultate, ci doar grafic ) pana la EMA 200 de unde la fel de abrupta a fost si reacţia pozitiva.
Ne aflam cu preţul deasupra EMA 20 si EMA 50, deci pe termen scurt si mediu pozitiv. Mai observam ca benzile bollinger încep sa se îngusteze ceea ce ne duce la ideea unei posibile intrări in consolidare( intre cele 2 benzi) urmata de posibila ieşire puternica din aceasta consolidare.Nu stim direcţia. Si se mai observa ca preţul a închis vineri sub Fibo 61,8% de pe ultima retragere. Acest 61,8 poate fi o ultima REZISTENTA ( din pct. de vedere tehnic) către vechiul high.
Deci , peste 61,%8 sunt şanse sa facem din nou cel putin vechiul high. Pana atunci merita sa ramanem f prudenţi., deoarece problemele au rămas, plus inaca una, GRECIA


vineri, 19 februarie 2010

EUR/USD


Trendul se mentine descendent, ne aflam cu EMA 20 si EMA50 sub EMA200 si pretul misca in canalul trasat.S-a incercat ieri un breakout dar care s-a dovedit a fi fals.Ce vreau sa arat este in graficul la weekly exista posibilitatea
ca EMA20 sa treaca
sub cea de 50 ceea
ce ar insemna o
continuare a
trendului.
In prima faza
trebuie
vazuta reactia
pretului la
retragerea
FIBO 61,8 unde s-ar putea sa ne "odihnim" putin sau chiar sa avem o reactie pozitiva.

joi, 18 februarie 2010

S&P


Vom analiza indicele S&P in 2 timeframe-uri, si anume daily si weekly.
Se poate observa la daily ca pretul a trecut de retragerea fibonacii de 50%, mergand catre 61,8%.In zona aceasta se va da " batalia "Este ultima rezistenta de trecut , pt. a ne duce cu gandul spre ultimul high.Se observa de asemenea ca pretul a inchis deasupra EMA 20 si EMA50.Pana acum bull se dovedesc mai puternici decat bear.
Deci la daily suntem cu ochii pe FIBO 61,8%.In plus se contureaza o ingustare a benzilor bollinger ceea ce ar anunta o miscare puternica.
La Weekly in schimb se vede cum pretul este intre EMA 20 si EMA200, si pare ca nimic nu-l poate oprii pana la ultimul high.Si aici incep sa se ingusteze benzile bollinger. Deci cu atat mai mult atentie la o miscare puternica de pret

duminică, 14 februarie 2010

Posibil vremuri grele - Consolidare la weekly


Sa ne uitam atent la S&P Weekly.Vedem ca pretul incepe sa miste intre media de 200(rosu) si cea de 50(violet).Este posibil sa intram intr-o consolidare de cateva saptamani - luni in care piata sa fie volatila, sa dea semnale false de intrare / iesire, si asta pana in momentul cand media de 20(albastra), in prima faza, si cea de 50(violet), vor trece deasupra celei de 200(rosu) sau vor da rateu la ea si se vor indrepta in jos. In prima varianta - intersectie si trecere deasupra EMA 200 - ar fi un semnal f pozitiv pt. piata, cea de-a 2 - a varianta a rateului ar fi varianta negativa.Ramane sa urmarim cu atentie si sa nu uitam ca in CONSOLIDARI se pot pierde multi bani.Situatia e cu atat mai deosebita cu cat cele 3 medii sunt foarte apropiate iar pretul poate consolida in 3 variante - intre perechile de medii 200 - 50, 200 -20 si 20 -50. Momentan sa opri la media de 20.
Atentie deci pana la clarificarea situatiei care dupa parerea mea n-e va da un trend pe termen mediu-lung

joi, 11 februarie 2010

Bear flag ?

Revin cu un grafic nou pe S&P, un grafic la ora.
Trebuie urmarit cu atentie o posibila formare a unui Bear Flag, care ar confirma graficul postat ieri, pt. acelasi S&P.
Avand in vedere stirile de azi si maine la SUA, ne putem astepta la orice.


miercuri, 10 februarie 2010

S&P

In ciuda cresterii de ieri , trendul ramane descendent.De urmarit graficul la 4 ore , unde pretul sa oprit la FIBO 61,8 din ultima cadere, si de unde sa retras.Inca o lumanare negativa ar face ca EMA20 ( albastra ) sa treaca sub EMA200 ( rosie ), ceea ce ne-ar confirma si mai mult acest trend descendent.Tehnic....orice dar nu long :)


Aceeasi poveste veche - PRAGURILE

Alba-neagra continua.
Ridicam, nu ridicam pragurile la SIF-uri.De ani buni de zile doar asta auzim.Ieri am avut din nou o dovada in sensul acesta. Drept urmare BETFI-ul a suferit o corectie puternica, iar pe termen scurt a generat semnal de iesire, inchizand sub EMA20 cu forma lumanari care nu prevesteste nimic bun.
Suporturi urmatoare 26081 si 24592.

marți, 9 februarie 2010

SIF5

Tehnic arata bullish.
A închis gap-ul de
alaltăieri,
și a închis și  peste EMA 20.
Aceeași situație și pentru SIF2
Nu trebuie facut abstractie de contextul international

Din nou catre 1045


Dupa inchiderea de azi, si forma lumanarii, ne indreptam cu pasi repezi spre low-ul de acum 2 zile, si anume 1045.
Ramanem in trend descrescator si atenti sa vedem ce sa va intampla din nou la media de 200 (rosie).
Sa nu se uite si ca DJIA a inchis sub pragul psihologic de 10.000 !!!
ATENTIE !

sâmbătă, 6 februarie 2010

S&P - Bottom Fishing sau Short Covering ?


Mult mai repede decat am crezut, tinta pentru S&P publicata mai jos, de 1045, a fost atinsa.Si nu numai atat, piata avand o reactie pozitiva violenta la acest suport ( EMA200 ), inchizand sedinta pe verde, formand un hammer hanging man care poate insemna o posibila schimbare de trend.Intre cele 2 variante din titlul acestui articol, inclin sa cred ca a fost un short cover.
Tehnic nu sa schimbat nimic, pe termen scurt aflandu-ne in trend descendent.

Cat timp? Atat timp cat AT-ul va spune acest lucru :)

vineri, 5 februarie 2010

Confirmat primul target BETFI

Primul target a fost atins, in schimb personal nu as atinge la cumparare.Dupa volumele mari " miroase " a distributie.Viitorul ne va lamurii asupra acestui lucru.
Urmatorul suport este media de 20 aflata mai jos.
Amintesc ca piata romaneasca in general reactioneaza cu un anumit delay fata de celelalte din regiune.



Atentie SIF-uri

Avand in vedere restul pietelor, ma astept in prima faza
la o mica corectie pe SIF-uri.Un lucru nu trebuie uitat,
CU PRAGURI SAU FARA, daca SUA cade vom cadea
si noi, mai devreme sau mai tarziu.Pe termen scurt suportii
la BETFI sunt 28041 ( vechiul high )  si apoi 27523 (EMA20).
Un semnal clar de vanzare il vom avea in prima zi cand vom inchide sub media de 20.Inca odata piata romaneasca nu poate ramane independenta, izolata si necorelata fata de restul piatelor.
Cine are urechi sa auda :).

Piata SUA


Ieri am avut o transare a situatiei pentru urmatoarea perioada de timp. La daily EMA de 20 a trecut sub cea de 50 (albastra sub cea violet ), cu o miscare violenta care nu poate fi neglijata.
Din punctul meu de vedere tinta de pret pentru S&P500 in viitorul cel mai apropiat, avand in vedere si forma lumanarii de ieri, este EMA 200 ( cea cu rosu), adica 1045,85.

In aceste conditii trebuie urmarita cu foarte mare atentie evolutia viitoare a SIF-urilor, avand in vedere volumele mari din ultima perioada, despre care voi revenii cu explicatii cat de curand.

joi, 4 februarie 2010

Analiza S&P

Urmeaza 2 zile de stiri importante in piata americana.Dupa inchiderea zilei de ieri, exinsta un sentiment negativ in piata.Spun asta dupa forma lumanarii la daily si inchiderea sedintei sub EMA 20 la graficul de 4 ore.

Pe stiri negative exista o mare probabilitate sa ne intoarcem la minimele recente, ceea ce ar corespunde si cu o trecerea EMA de 20 sub cea de 50 la daily. Aceasta varianta ar schimba trendul pe termen scurt in unul negativ.


Nu ne ramane decat sa ramanem vigilenti si sa nu cautam sa anticipam nimic.
PIATA ARE TOTDEAUNA DREPTATE.

Confirmare tinta BETFI

Dupa cum am specificat in postarea anterioara, prima tinta la BETFI a fost atinsa.
Ramane de urmarit in functie de evolutia pietei americane, daca si cea de-a doua tinta va fi atinsa.
Avand in vedere volumele mari pe sif-uri, e posibila o DISTRIBUTIE, si eventual o corectie.

marți, 2 februarie 2010

Posibile tinte BET-FI

In ciuda pietelor externe, mai ales a celei din SUA, piata romaneasca a continuat sa creasca.Pe graficul Daily se vede iesirea puternica din benzile bollinger, posibila tinta fiind 30525( low-ul din 26.08.2009).



Urmatoarea tinta este 33278 media de 200 zile la Weekly.



Daca si pietele externe incep si ele sa-si revina aceste 2 tinte de pret sunt foarte posibil de atins, avand in vedere "euforia cu pragurile".