luni, 28 februarie 2011

BETFI - inceput de trend sau doar vechea consolidare ?

Avem 2 perspective asupra analizei - termen scurt si termen mediu. DA pe termen scurt avem o miscare ascendenta in forta, inceputa acum 2 zile, si prevestita putin de acumularea de contracte (deschideri)  DESIF5 MAR11, din timpul saptamanii trecute. Daca ne uitam in schimb pe termen mediu, vom vedea miscarea pretului lateral, in canalele de consolidare trasate in grafic, cu rosu pe termen scurt, si cu albastru pe termen mediu. Intrebarea simpla care se pune este: Va avea miscarea actuala forta necesara sa sparga rezistenta de la 25000 sau vom ramane in continuare in consolidare? Ramane sa urmarim cu atentie.

P.S. Azi pe Sibex s-au inchis 4168 contracte. Oare de ce?

joi, 24 februarie 2011

TEL

Pozitiv. Iesire frumoasa din consolidare, anuntata de ingustarea benzilor Bollinger. MACD-ul se intoarce la zero, ramanand astfel in teritoriu pozitiv si suntinand o potentiala continuare a miscarii ascendente. Ca tinta de pret posibil de realizat ar fi vechile maxime.

marți, 22 februarie 2011

EUR/RON MAR11

Trend negativ.  Dupa 2 zile de ezitare in jurul suportului, azi a inchis hotarat sub suport. Au fost volume mari, si s-au deschis aprox. 150 contracte, ceea ce nu e putin pentru acest simbol pe Sibex. MACD a intersectat si el negativ, in teritoriu negativ. Dupa toate aparentele poate merge si mai jos. Momentan suntem SHORT cu SL deasupra suportului.

luni, 21 februarie 2011

AZO

Pozitiv pe termen scurt. Pretul foarte aproape de o rezistenta. Daca ne uitam in trecut, vedem foarte multe asemanari cu perioada in care ne aflam. De exemplu, gap de explozie, urmat de crestere pe volume in zona de rezistenta, si apoi corectie cu inchiderea gap-ului. De urmarit si actionat ca atare, avand in vedere ca pe bursa istoria de multe ori se cam repeta.

vineri, 18 februarie 2011

COMI

Negativ. Suntem aproape de suportul de la vechile minime. MACD indica posibilitatea continuarii trendului descendent. Daca va fi spart si suportul trasat, potentiala tinta de pret va fi 0.3821.

joi, 17 februarie 2011

SIF3

Negativ pe termen scurt. Ca tinta de pret linia de suport orizontala, si vechiul minim. Daca sparge vechiul minim, da semnal negativ si pe termen mediu. Pe termen lung suntem tot negativi. MACD este si el in teritoriu negativ. Volume in crestere peste medie in ultima perioada. Pot intra la cumparare doar speculatorii pe termen scurt, in zona suportului sau a vechiului minim, cu SL imediat sub ele.

BET - analiza

Negativ pe termen scurt. Pretul a iesit ieri puternic din bemzile Bollinger, si se afla momentan sub EMA20. Ca  tinta de pret EMA50. Potentiala continuare a trendului descendent atat timp cat pretul se afla in canalul trasat.

miercuri, 16 februarie 2011

SNP - analiza daily -weekly

Analiza daily - La prima vedere suntem negativi pe termen scurt. Semnalul a fost dat acum 4 zile, când după o buna perioada, pretul a strapuns linia de trend ascendenta. Dupa o incercare de revenire pe volume mici, azi am avut se pare o confirmare a semnalului, de data asta pe volume peste medie. Suntem cu pretul la linia orizontala de suport. Orice închidere sub acest suport accentuează
semnalul negativ. Ca tinta imediata de preț EMA50.

Analiza weekly - Am păstrat semnalul de ieșire dat la daily și în graficul la weekly pentru a putea avea o imagine mai clara. Se observa ca acesta a fost dat in jurul rezistentei FIBO 50%, a liniei de trend descendente pe termen lung și a high-ului din 04.2010. De asemenea de remarcat in acesta zona si volumele mari, peste medie. Viitorul ne va arata dacă a fost acumulare sau distribuție. STOCH arata și el posibil top temporar, iar MACD-ul nu este prea clar, dar si el oricând poate intersecta negativ.

AZO - analiza

Cu toate rezultatele anuntate, si cu toata cresterea de ieri, cum se poate vedea si grafic pretul continua sa ramana in consolidare. Este indicat de intrat doar la spargerea rezistentei cu Stop Loss imediat sub ea. Atentie in schimb la GAP-ul de ieri, care s-ar putea sa fie inchis zilele urmatoare.

marți, 15 februarie 2011

BCC - analiza

Negativ! Este printre cele mai negative simboluri de pe BVB. Azi a făcut minime istorice după ce a rupt si ultimul suport din zona 0.075. MACD este in zona negativa si arata ca putem încă continua căderea. Nu trebuie uitat ca acum vechiul suport devine rezistenta. 

BVB - analiza

Negativ pe termen scurt. Semnal de iesire dat acum 3 zile. Ne aflam cu pretul sub EMA20 si EMA50, iar pretul face lower high - lower low. Pe termen mediu suntem inca pozitivi, pretul situandu-se deasupra liniei principale de trend ascendent. Orice inchidere sub aceasta linie, accentueaza semnalul negativ si da semnal de iesire si pe termen mediu. MACD este in zona zero, anuntand potentiale miscari mai puternice.

duminică, 13 februarie 2011

BRD - analiza

Negativ. Analizand graficul daily se observa ca dupa o perioada destul de lunga de timp in care pretul s-a aflat in consolidare, vineri acesta a rupt cu putere dreptunghiul de consolidare, generand semnal negativ pe termen scurt. Totodata a confirmat si semnalul negativ dat acum cateva zile, chiar daca pretul era inca in consolidare, schimband sentimentul din pozitiv in negativ. Ca suport in prima faza este EMA50.

vineri, 11 februarie 2011

BETFI-analiza

Inca pozitiv doar din punct de vedere al liniei de trend ascendent. Momentan si din cauza volumelor, puterea acestui indice a scazut considerabil. Dupa ce acum 2 zile a reusit sa treaca de EMA200, indicele nu a rezistat mult deasupra, trecand din nou sub, si testand linia de trend ascendenta. Strapungerea ei, si inchiderea sub ea, ar amplifica semnalul negativ. 

marți, 8 februarie 2011

DESIF5 MAR11 - analiza

Pozitiv pe termen scurt. Semnal de intrare dat acum 2 zile, prin reactia puternica la linia de trend crescatoare. MACD -ul vrea si el sa se intoarca, iar STOCH la randul lui pozitiv. SL sub EMA20 sau sub linia de trend crescatoare. De urmarit reactia pretului la EMA200 pe care a testat-o, cu reactie negativa la ea. Volumele mari, 4173 contracte facute, si doar 800 de pozitii noi deschise, ne arata ca jucatorii mari ezita sa ia pozitii pe termen mai lung in jurul EMA200.

luni, 7 februarie 2011

IMP-analiza weekly

Negativi la prima vedere. De mai bine de 8 saptamani suntem in consolidare (evolutie laterala). Se poate observa din aceasta cauza ingustarea benzilor Bollinger, ceea ce ne pune in garda cu privire la o posibila iesire puternica din consolidare. Cu cat sta mai mult in consolidare cu atat se acumuleaza mai multa energie in pret. Pe termen mediu suntem deasupra liniei de trend crescatoare, in schimb pe termen lung suntem negativi, pretul aflandu-se sub EMA200, cat si sub linia de trend descendenta.Datorita acestei lungi consolidari este riscanta luarea oricarei pozitii. De actionat  doar la limpezirea situatiei.

joi, 3 februarie 2011

BDIY - ingrijorare?

BDIY (Baltic Dry INDEX) este pe scurt, un index al transporturilor maritime a marfurilor (vezi specialitate). Tehnic ne aflam pe un trend negativ atat in graficul la weekly, cat si in cel la daily. Se observa cum de curand pretul a strapuns linia ascendenta pe termen scurt, si ne indreptam din nou catre vechile minime. Se nasc cateva intrebari firesti:
1. De ce scade pretul transporturilor maritime ? Din cauza lipsei de marfa? Atunci de ce cresc bursele?
2. Are legatura cu cotatia maxima al pretului porumbului? Sa fie acesta deficitar?
3. Cum si cand se va regla divergenta dintre acest indice BDIY si, sa spunem SP500
Speram sa aflam in curand aceste raspunsuri. Oricum e bine sa avem in vedere toate aceste aspecte.

miercuri, 2 februarie 2011

SNP - analiza weekly

Pe termen scurt aceasta acțiune se afla pe trend crescător, cu pretul deasupra mediilor EMA20, EMA50 si EMA200. Volume bune in ultima perioada, semne ca jucătorii mari sunt prezenți ( uni intra, alții iasă - vom vedea care au dreptate :) ) Cu toate acestea suntem foarte aproape de o rezistenta puternica care ne pune in garda, fata de pozițiile pe care vrem sa le adoptam în viitor. Aceasta rezistenta se observa cel mai bine în graficul weekly. Remarcam ca prețul se apropie de retragerea Fibonacci de 50%, si de rezistentă data de încă 2 puncte - low-ul din feb. 2008 si high-ul din aprilie 2010. Avem de asemenea ca rezistentă si linia de trend descrescătoare, iar în ultima perioada, în aceasta zona, volume în creștere. Toate aceste rezistente formează o zona de cluster, care va fi destul de dificil de trecut, cel putin în prima faza.

marți, 1 februarie 2011

EUR/CHF - buy sau sell ?

Pe termen scurt suntem pozitivi, cu pretul deasupra mediilor EMA20 si EMA50. Pe termen mediu in schimb se observa cum pretul  a testat de 3 ori, in saptamana trecuta, linia de trend descendenta, ne-reusind sa o strapunga hotarator. Indicatorul CCI inclina spre o crestere in contunuare, in schimb STOCH se afla in zona neutra. Datorita acestui lucru, si pentru a nu anticipa, nu ne ramane decat sa urmarim deznodamantul la linia de trend descendenta si de a actiona ca atare.