miercuri, 27 aprilie 2011

S&P 500 Analiza

Analizam acest indice american, in 2 time frame-uri de timp, daily si weekly. Vom incepe cu graficul daily unde putem observa urmatoarele: Trendul este unul clar pozitiv, cu pretul deasupra celor 3 medii importante EMA20, EMA50 si EMA200. Ce vreau in schimb sa pun in evidenta este posibilitatea formarii unei formatiuni grafice de tip Head and Shoulders, indicata pe grafic, si care ar avea ca tinta de pret valoarea de 1434, cu neckline-ul la 1345. 

Trecand acum in graficul la weekly, observam si aici trendul clar ascendent, si de asemenea observam ca targetul din graficul daily de 1434 reprezinta valoarea de 78.6% pe Fibonacci  Projection. Aceasta valoare pare sa fie si o rezistenta destul de importanta fiind testata in trecut de mai multe ori, marcate cu sagati albastre. Si un alt lucru de urmarit si observat este ca retragerea de 100% a Fibonacci Projection se termina chiar in zona de maxime ale anului 2007, an in care a inceput "criza", si care de asemenea poate reprezenta un target de pret pe termen mediu si lung. 
Concluzie: Din punct de vedere al Analizei Tehnice piata SUA este pe trend pozitiv, cu potentiala tinta de pret, maximele din 2007.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu