vineri, 29 aprilie 2011

US Dollar Index

Trend puternic descrescator pe indicele monedei SUA. Cotatia se afla la valori minime, sub mediile importante si sub linia principala de trend descendent. Ca potentiala tinta de pret, extensia FIBO de 161,8%, adica 72. Rezistente mai importante, in cazul unor reactii pozitive, avand in vedere indicatorul MACD si STOCH, sunt nivelurile 74, si FIBO 100%.

DAX - weekly

Trend ascendent pe termen scurt, mediu si lung, cu noi maxime facute ieri. Ne apropiem cu pretul de ultima rezistenta de la 7583, inainte de targetul principal, si anume maximele din 2007. Dupa cresterea puternica de saptamana asta, si MACD-ul are tendinta de a incrucisa din nou pozitiv, in ciuda STOCH destul de intins.

joi, 28 aprilie 2011

SIF4

Trend in continuare ascendent. In prezent ne aflam intr-o mica consolidare in zona top-urilor recente, cu EMA20 actionand ca suport, si care a fost testata deja de 3 ori cu succes. Se poate in continuare acumula, cu SL sub EMA20, sau EMA50 fiecare dupa profilul propriu investitional. Ca potentiale tinte de pret, rezistenta de la 0,9 si apoi high-ul din aprilie 2010.

miercuri, 27 aprilie 2011

S&P 500 Analiza

Analizam acest indice american, in 2 time frame-uri de timp, daily si weekly. Vom incepe cu graficul daily unde putem observa urmatoarele: Trendul este unul clar pozitiv, cu pretul deasupra celor 3 medii importante EMA20, EMA50 si EMA200. Ce vreau in schimb sa pun in evidenta este posibilitatea formarii unei formatiuni grafice de tip Head and Shoulders, indicata pe grafic, si care ar avea ca tinta de pret valoarea de 1434, cu neckline-ul la 1345. 

Trecand acum in graficul la weekly, observam si aici trendul clar ascendent, si de asemenea observam ca targetul din graficul daily de 1434 reprezinta valoarea de 78.6% pe Fibonacci  Projection. Aceasta valoare pare sa fie si o rezistenta destul de importanta fiind testata in trecut de mai multe ori, marcate cu sagati albastre. Si un alt lucru de urmarit si observat este ca retragerea de 100% a Fibonacci Projection se termina chiar in zona de maxime ale anului 2007, an in care a inceput "criza", si care de asemenea poate reprezenta un target de pret pe termen mediu si lung. 
Concluzie: Din punct de vedere al Analizei Tehnice piata SUA este pe trend pozitiv, cu potentiala tinta de pret, maximele din 2007.

marți, 26 aprilie 2011

FP - analiza

Voi încerca sa fac o analiza tehnica pe FP, la cererea mai multor cititori, dar va fi mai dificil din cauza lipsei istoricului pe acest simbol. Dupa cum se observa și pe grafic, suntem negativi în acest moment, cu un început de consolidare in zona de bottom-uri și suport, asta având in vedere si indicatorul MACD care pare sa indice același lucru. In cazul unei reacții pozitive ca rezistente de preț ar fi EMA20, linia de trend descendent T1 și  EMA50. Speculatorii pot intra la cumpărare, cu SL sub suport, sau sub minimul "istoric" de 0.561.

joi, 21 aprilie 2011

ARCV

Trend negativ dat de linia de trend T1 pe acest emitent, cu EMA200 rezistenta, testata deja de 2 ori. Atenție la posibila intersecție a MACD la linia zero, care de obicei înseamnă mișcări puternice de preț. Momentan pare ca se consolidează la bottom-uri, cu potențiale ținte de preț cele2 suporturi, si FIBO 38,2 in direcție opusa.

Suporturi atinse 02.05.2011

miercuri, 20 aprilie 2011

EUR / USD

Trend pozitiv pe perechea EUR/USD pe termen scurt si mediu, mișcare care se desfășoară in canalul ascendent trasat. Azi a testat maximele recente. Ca potențiale ținte de preț pe termen scurt 1.4578, iar ca suport 1.4237, care a fost testat de 2 ori in ultimele 3 zile. In graficul weekly de asemenea pozitiv.

GOLD - Update!

Target atins azi pe GOLD http://ispas-analizatehnica.blogspot.com/2011/04/gold.html

marți, 19 aprilie 2011

SIF3

Negativ pe termen scurt. Arata cel mai rău dintre cele 5 sif-uri, din punct de vedere tehnic. Semnal de ieșire pe termen scurt dat acum 4 zile. Ne-am oprit azi cu corecția in zona FIBO 50%, și a EMA200, cu reacție pozitiva la acestea. Dupa volume se poate trage și concluzia unei acumulări, sau început de acumulare. Acestea sunt indicate doar de "marii" investitori sau speculatori, si mai putin celor cărora se adresează acest blog, deoarece primii au si varianta investiției de portofoliu pe termen lung. Orice închidere sub EMA200 accentuează negativitatea simbolului.

luni, 18 aprilie 2011

COMI - la limita

Revin din nou la COMI, după postarea din 12.04.2011, a cărui ținte de preț au fost atinse azi. Am făcut noi minime recente, și exista posibilitatea ca trendul descrescător sa continue. Atașat am postat un grafic la weekly, unde putem observa prețul sub retragerea FIBO 50%, cu potențiala tinta FIBO 61,8%, adică 0.32. Este interesant de urmarit cum va închide aceasta săptămână, și daca prețul va fi sub suportul 0.38, avem toate șansele ca ținta de 0.32 sa fie atinsa pe termen mediu.

duminică, 17 aprilie 2011

EBS

Suntem negativi pe termen scurt pe acest simbol, cu prețul sub EMA20 și EMA50 , iar ce este mai grav, cu prețul sub linia de trend ascendenta principala T1. MACD-ul indica și el întoarcere in teritoriul negativ. Ca ținte de preț pe termen scurt, linia orizontala de suport și EMA200.

joi, 14 aprilie 2011

OLT - Update !

Tinte atinse azi pe OLT http://ispas-analizatehnica.blogspot.com/2011/04/olt-analiza-weekly.html

SIF3

Negativ pe termen scurt incepand cu ziua de azi. A străpuns EMA20 si suportul de la 0.605, si a inchis mult sub acestea. Pentru investitorii pe termen mai lung, prețul se afla aproape de următorul suport si de EMA50 care este la rândul ei suport, amandoi suporti fiind si tinte de preț in intervalul imediat urmator. MACD indica posibilitatea continuării miscarii descendente. Penntru ziua de maine nu este exclusa o reacție pozitiva avand in vedere si volumele de azi, dar de data aceasta primul suport străpuns azi devine rezistenta.

AZO - weekly

Prima țintă data in postarea http://ispas-analizatehnica.blogspot.com/2011/04/azo-analiza-weekly.html din data de 4.04.2011 a fost atinsa. In continuare rămânem pozitiv, cu potențială țintă de preț, pe termen mediu, rezistenta din zona 0.9. MACD in continuare indica posibilitatea continuării mișcării ascendente.

miercuri, 13 aprilie 2011

SIF4

Trend crescător pe acest emitent. Momentan ne aflam într-o consolidare la top-uri recente, cu MACD si STOCH indicand acest lucru.E posibil ca pretul sa se mai corecteze pana in zona de suport, inchizand in acest fel si gap-ul ramas. In acea zona de suport se poate intra in continuare, cu SL strans undeva sub. Ca potentiale tinte de pret, rezistentele trasate, 1( EMA200 la weekly) si 2. 

TEL

Trend pozitiv pe termen scurt, si consolidare intre 19.5 si 22.3 pe termen mediu. Am atins si cele 2 ținte de preț azi,  pe o creștere cu gap și cu o reacție la a doua rezistenta. MACD sustine si el aceasta crestere intrand in teritoriu pozitiv. Atenție exista posibilitatea sa rămânem in consolidare la termen mediu, de aceea pentru cei care nu au intrat încă este recomandat asteptarea închiderii prețului peste maximele recente.

EUR / CHF

Se poate observa trend puternic descendent pe termen mediu, lung, cu EMA200 rezistenta. Momentan ne aflam intr-un canal de consolidare intre 1.277 si 1.323. Pretul a testat saptamana trecuta EMA200 care s-a dovedit din nou o rezistenta puternica. Ca strategii de tranzactionare - long daca inchide peste EMA200(1.323), cu SL undeva sub aceasta, si short daca inchide sub EMA50(1.2954), cu SL undeva deasupra la EMA20(1.3).

marți, 12 aprilie 2011

COMI

Cum se poate observa la o prima privire, ne aflam într-un trend descendent, dat de canalul trasat si de faptul ca prețul se afla sub toate cele 3 medii. Ieșire destul de puternica ieri din benzile Bollinger, anunțata de fapt prin îngustimea lor. STOCH, ca si MACD-ul care ar vrea sa se întoarcă, arata posibilitatea continuării acestui trend descendent. In condițiile date prima țintă de preț o constituie minimele recente, iar daca aceste vor fi străpunse, situația se complica si mai mult in graficul weekly. Despre toate acestea in funcție de evoluție, voi mai revenii.

Tinte atinse 18.04.2011

PRSN

Suntem negativ pe termen scurt, cu pretul sub EMA200. De asemenea se poate observa canalul descendent in care evolueaza. Este indicat de intrat, doar daca iasa din canalul descendent si trece deasupra EMA200, cu SL undeva sub aceasta. STOCH arata un posibil top temporar, si este in concordanta cu cele 2 incercari ale pretului de a trece deasupra mediei de 200.

luni, 11 aprilie 2011

GOLD

Trend puternic ascendent in toate timeframe-urile. Prețul evoluează in canalul ascendent trasat, deasupra celor 3 medii importante EMA20, EMA50 si SMA200. STOCH arata posibil top temporar, dar MACD susține in continuare posibilitatea de continuării mișcării ascendente. In aceste condiții potențială țintă de preț ar fi in jurul valorii de 1500. Suport la 1446 și EMA20.

Target atins 20.04.2011

BRK

Ne aflam pe trend descendent, dat de canalul trasat. Cat timp prețul se afla sub EMA200 situatia nu se va schimba. Ultimele 2 lumânări indica vanzare in jurul acestei medii. STOCH pare sa indice un posibil top temporar in aceasta zona. De urmarit evolutia si actionat doar la ieșirea din canalul descendent si trecerea pretului peste EMA200.

SOCP - Update !

Ambele tinte de pret din postarea de pe 6 aprilie http://ispas-analizatehnica.blogspot.com/2011/04/socp.html au fost atinse.

duminică, 10 aprilie 2011

SNP - analiza weekly

Snp_weekly
Din nou o analiza weekly a SNP-ului după cea din 21.03.2011 http://ispas-analizatehnica.blogspot.com/2011/03/snp-analiza-weekly.html, și a cărui target de preț dat atunci, a fost atins vineri. In noul grafic atașat se vede cum prețul continua mișcarea puternic ascendenta, data de explozia din benzile Bollinger din ianuarie, cu depășirea retragerii Fibonacci 50%, iar acum închizând deasupra retragerii FIBO 61,8. Chiar dacă STOCH arata posibil top temporar, MACD-ul pare ca susține continuarea mișcării ascendente. In aceste condiții noua potențiala țintă de preț ar fi undeva în jurul valorii de 0.48. Nu trebuie exclus din pozitivitatea simbolului cotația mondiala a petrolului și pachetul de 9.84% care urmează sa fie vândut, dar aceste considerații nu fac parte din AT.

joi, 7 aprilie 2011

SIF1

Sif1
Trend puternic pozitiv pe termen scurt, cu pretul deasupra celor 3 medii, si cu un nou maxim in ultima sedinta, chiar daca pretul a inchis sub deschiderea zile. Atentie MACD-ul este destul de intins, iar pretul se afla aproape de retragerea FIBO de 50% care este si tinta de pret pe termen scurt. Poate de aici si semnul de "oboseala" dat de ultima lumanare. Oricum ramanem pozitivi atata timp cat nu avem alte semnale clare.

miercuri, 6 aprilie 2011

SOCP

Pozitiv pe termen scurt, iesire puternica din benzile Bollinger. Rezistentele reprezinta potentiale tinte de pret. MACD anunta miscare puternica trecand in teritoriul pozitiv. In graficul weekly arata de asemenea pozitiv.


Update - primul target atins  07.04.2011 !

marți, 5 aprilie 2011

AZO - analiza weekly

Din nou vom analiza in grafic weekly pentru o imagine mai clara a situației. Putem observa prețul care se afla deasupra celor 3 medii, a liniei de trend ascendente principale si deasupra ultimului suport străpuns. Deci d.p.d.v. al AT suntem cât se poate de pozitivi. Următoarele potențiale ținte de preț sunt rezistentele trasate. MACD-ul susține posibilitatea continuării creșterilor.

Prima tinta atinsa ! 

luni, 4 aprilie 2011

OLT - analiza weekly

Pozitivi în graficul weekly. Pentru o imagine mai de ansamblu am luat graficul săptămânal unde putem observa ieșirea puternica a prețului din benzile Bollinger, si trecerea puternica prin EMA200. In următoarea perioada ne apropiem de o zona de rezistenta, cluster, cuprins intre valorile 0,425 și 0,5. Aceste valori reprezentând și potențiale posibile ținte. Nu trebuie uitat ca e grafic la weekly, deci se ia in considerare săptămâni și NU zile neapărat.

Tinte atinse 14.04.2011 !

duminică, 3 aprilie 2011

IMP-analiza weekly

In graficul daily suntem negativi, coboram incet fara sa ne dam seama. Am luat graficul weekly pentru a avea o imagine mai reala. Observam ca si aici suntem negativi, cu pretul sub EMA20, EMA50 si EMA200, iar mediile scurte sub EMA200. Vreau sa atrag atentia la linia de trend crescatoare, care e pe cale sa cedeze. In momentul in care aceasta cedeaza avem toate sansele sa mergem catre 0.35 si apoi si mai jos. Deci pentru cine mai are actiuni la aceasta societate ATENTIE.